MST nadert bouwkundige voltooiing

  1. visie
  2. planvorming
  3. overleg
  4. glas
  5. beton
  6. staal

Sinds 2012 wordt er met vele handen gewerkt aan de nieuwbouw van het topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. De oplevering is in zicht en het gebouw is een zeer bijzondere plek geworden. De bouwcombinatie van Dura Vermeer, Trebbe en Goossen Te Pas Bouw werkt samen met IAA Architecten en haar partners met veel passie en gedrevenheid aan dit project.

Gang

Na 18 maanden bouwen waren het dak en de gevels wind- en waterdicht. Aan de binnenkant wordt nu hard gewerkt aan de afbouw van onder andere verpleegafdelingen, het operatiecomplex, de Intensive Care en poliklinieken. Met nog twee weken te gaan tot de bouwvakvakantie, is in de nieuwbouw van MST de eerste verpleegafdeling met eenpersoonskamers grotendeels afgerond. Ingericht en voorzien van medische apparatuur zijn de kamers uiteraard nog niet, maar de sfeer en gastvrijheid die het nieuwe gebouw moet gaan uitstralen, is al wel goed te zien en te voelen. Dat vonden ook zo’n 250 relaties van Dura Vermeer, Trebbe, Goossen Te Pas Bouw en IAA Architecten, die 3 juli jl. daar een relatiedag bijwoonden.

Atrium

Het grote publiek moet nog ruim anderhalf jaar wachten voor het in het nieuwe ziekenhuis terecht kan, maar bestuurders en medewerkers van onder meer corporaties, ontwikkelaars, gemeentelijke instanties, zorginstellingen en adviseurs uit het hele land maakten er op uitnodiging van de bouwcombinatie en IAA in groten getale gebruik van om alvast een kijkje te nemen in het nieuwe MST in hartje Enschede. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in augustus 2015 opgeleverd door de bouwcombinatie, waarna het gebouw nog gebruiksklaar moet worden gemaakt door MST. Begin 2016 kan er dan verhuisd worden.

Deel dit artikel op