Gevraagd: visie op buitengebied Oost-Nederland

  1. visie
  2. ontwerpend onderzoek
  3. stedenbouw en landschap

Het BNA Lokaal Netwerk 'Oosting' organiseert op 24 november 2022 en 26 januari 2023 sessies om met inzet van debat en ontwerpkracht de ruimtelijke uitdagingen in het buitengebied van Oost-Nederland te onderzoeken. Dit doen we samen met Francesco Veenstra (Rijksbouwmeester), Shera van den Wittenboer (adviseur Landschap en Erfgoed CRa), Peter Boelhouwer (hoogleraar ‘Housing Systems’ TU Delft), Jeroen de Willigen (creatief directeur De Zwarte Hond) en Michael van Buuren (ontwerpend onderzoeker en Landschapsarchitect WUR).

de Experts

Debat- en ontwerpsessies ‘Binnen het buitengebied’

Zie jij kansen en heb je ideeën over hoe we met de verschillende uitdagingen waar we in Nederland voor staan oplossingen kunnen aandragen bij het ontwikkelen van het buitengebied? Meid je dan aan voor onze 2 debat- en ontwerpsessies ‘Binnen het buitengebied’ waar je je kunt laten inspireren door verschillende vooraanstaande experts en je ontwerpidee laten beoordelen.

Wat vragen wij en wat bieden wij

Vernieuwende ideeën en ontwerpen voor de inrichting en de ontwikkelingen van het buitengebied. We kijken naar integrale oplossingen die ogenschijnlijk tegenstrijdig lijken maar toch in voldoende balans moeten zijn voor een volhoudbare samenleving. We bieden de mogelijkheid om jouw ideeën over een duurzamere samenleving te toetsen en te publiceren.

Programma en aanmelding

  • Pitches en visies : 24 November van 16-19 uur ‘Inspiratie voor het ontwerpen’. Pitches en visies van verschillende experts op het gebied van landbouw, natuur, wonen, stedenbouw & landschap en klimaat. Aansluitend een debat en de formulering van ontwerpstellingen.

  • Presentatie en beoordeling : 26 Januari van 16-19 uur ‘Beoordeling van de ontwerpen’. Presentatie en beoordeling van de ingezonden ontwerpvoorstellen door de experts en de rijksbouwmeester. Aansluitend een reflectie op de resultaten en een vraaggesprek tussen deelnemers, experts en publiek.

  • Hoe : inzending, presentatie en publicatie op 2 x A3-bladen.

  • Locatie : Parkgebouw Rijssen, Oosterhofweg 49, 7461BT Rijssen. Inloop 15.45, start 16.00 uur

  • Bijdrage : €50 voor de twee sessies. Dit is inclusief 2 consumpties en een maaltijd op beide avonden.

  • Aanmelding per email : oosting@lokaal.bna.nl

Deel dit artikel op