Parametrisch ontworpen vergaderpods voor AlienTrick

  1. parametrisch ontwerpen
  2. kantoor
  3. visualiseringskracht
  4. ontwerpend onderzoek
  5. integraal ontwerpen
  6. hout

Op basis van een parametrisch ontwerp zijn voor AlienTrick vergaderpods ontwikkeld: ruimtes die zich organisch door het transparante pand bewegen. Door de sterke groei van AlienTrick waren in korte tijd meerdere interne verhuizingen noodzakelijk, waarbij uiteindelijk twee grote vergaderruimtes zijn opgeofferd voor extra werkplekken. Hierdoor kwam er echter ook behoefte aan extra informele vergaderfaciliteiten.

blauwe pod inzoom
totaal
rood

In het ontwerpconcept was een geborgen vergaderplek met uitgesproken kleurgebruik, patronen en structuren het uitgangspunt, wat het imago van AlienTrick perfect ondersteunt. Door te kiezen voor de organische vorm is er een uitgesproken structuur ontstaan die echt van toegevoegde waarde is voor de algehele beleving van het kantoor en bovendien al van verre zichtbaar is.

Door parametrisch te ontwerpen konden de vergaderruimtes in een relatief korte tijd worden gerealiseerd. KP Interieur is in een vroeg stadium bij het project betrokken, waardoor het ontwerp vanuit praktische overwegingen voor de interieurbouwer eenvoudig kon worden aangepast op uitvoerbaarheid. Door het ontwerp tot en met de fabricagetekeningen uit te werken, konden zowel functionele als esthetische ingrepen ‘eenvoudig’ tot aan de voltooiing worden aangepast, zonder gevolgen voor de planning.

Deel dit artikel op