Vier vergaderplekken voor AlienTrick

Parametrisch ontworpen vergaderpods

  1. parametrisch ontwerpen
  2. kantoor
  3. ontwerpend onderzoek
  4. hout
  5. interieurarchitectuur

De sterke groei van marketing- en softwarebedrijf AlienTrick in Hengelo maakte extra vergaderruimte in zijn kantoor noodzakelijk. AlienTrick vroeg om een ontwerp dat paste bij zijn imago en dat zichtbaar zou zijn vanaf de openbare weg. In co-creatie met AlienTrick en bouwer KP Interieur heeft IAA Architecten parametrisch vier informele vergaderpods ontworpen in een transparante, blob-achtige sculptuur, die vervolgens is opgebouwd uit computergefreesde, berken multiplex onderdelen. Het object verbindt op sensuele wijze de twee verdiepingen.

Vergaderpod2
Vergaderpod
Vergaderpod3
Vergaderpod4
Vergaderpod5
Vergaderpod6
Vergaderpod7
Vergaderpod10

INNOVATIE: GROTE TIJDWINST DOOR COMBINATIE VAN PARAMETRISCH ONTWERP EN DIGITALE PRODUCTIETECHNIEK

De inzet van parametrische ontwerpsoftware leverde veel vrijheid op in het ontwerpproces: de gebruikte ontwerpmethode versnelde niet alleen het variantenonderzoek, maar resulteerde ook in een betere communicatie met opdrachtgever en bouwer. Aanpassingen konden real time en zelfs laat in het ontwerpproces getoond worden, zonder gevolgen voor de planning.

Vergaderpod8

Het werd een 100% clash-vrij ontwerp dat gekoppeld aan de gekozen digitale productietechniek zorgde voor een bijzonder efficiënt materiaalgebruik en een hoge bouwsnelheid. De gekozen software zorgde ervoor dat de traditionele uitwerkingsfase door de interieurbouwer niet nodig was, dit leverde een grote tijdwinst op in het proces van ontwerpen t/m bouwen.

Fotografie: DONE. by Tjeerd Derkink

Deel dit project op