Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBTwente) feestelijk geopend

  1. detailleren
  2. kantoor
  3. interieurarchitectuur

Op 26 juni 2019 opende de Almelose wethouder Langius samen met directeur Toet het nieuwe kantoor van GBTwente in Hengelo. Daarvoor was GBTwente (toen nog GBT) gehuisvest in het stadskantoor van Hengelo, maar om de onafhankelijkheid en nieuwe identiteit van GBTwente te benadrukken was een eigen pand noodzakelijk. Aan de Demmersweg in Hengelo beschikt GBTwente nu over een open kantooromgeving met een informele sfeer naar een interieurontwerp van IAA Architecten. Voor de huisstijl tekende het ontwerpbureau Vanille. Wij wensen GBTwente veel plezier in de nieuwe werkomgeving!

BIJZONDER INTERIEURONTWERP IN UITERST KORTE TIJD

In drie workshops en in slechts drie weken tijd is samen met het GBTwente (en binnen het beschikbare budget!) een volledig nieuw interieur ontworpen dat naadloos aansluit op de nieuwe identiteit. Door de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen kon al twee weken eerder worden ingehuisd. Bovendien maakt het kantoor een bijzondere werkvorm mogelijk: het plek-onafhankelijk werken. Dat wil zeggen dat je daar gaat zitten waar je het beste kunt werken passend bij het type werkzaamheden, dus in een open deel van het gebouw of juist in een ruimte waar je je goed kunt concentreren.

Belastingkantoor voor verschillende gemeentes

GBTwente bepaalt sinds 2009 voor tien gemeenten de WOZ-waarde en verzorgt het proces van heffen en innen van belastingen. Dat doet GBTwente voor Almelo, Berkelland, Borne, Bronckhorst, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser, Oldenzaal en Twenterand. In het verzorgingsgebied wonen meer dan een half miljoen inwoners voor wie GBTwente jaarlijks ruim 300.000 aanslagen verzorgt.

Deel dit artikel op