Nieuwe identiteit + plek-onafhankelijk werken

Interieur GBTwente

  1. detailleren
  2. kantoor
  3. interieurarchitectuur

Opgericht in 2009 bepaalt het belastingkantoor GBTwente voor tien gemeenten in Overijssel en Gelderland de WOZ-waarde en verzorgt het proces van heffen en innen van belastingen. Vanaf het begin werkten de inmiddels ruim 100 medewerkers in onderhuur op de derde etage van het stadskantoor van Hengelo. Om de dienstverlening naar gemeenten en inwoners een meer persoonlijk karakter te kunnen geven, de onafhankelijkheid en de identiteit van GBTwente te kunnen benadrukken en om het Nieuwe Werken te kunnen toepassen, was een eigen pand noodzakelijk. Aan de Demmersweg in Hengelo werd een geschikt kantoorgebouw gevonden waarvoor IAA Architecten een nieuw interieur ontwierp.

omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

DYNAMISCHE OPEN KANTOOROMGEVING

Sinds 1 mei 2019 is GBTwente gehuisvest in een ca. 3.000 m² groot gebouw in de Westermaat Zuid-Oost. In drie workshops en in slechts drie weken tijd is samen met GBTwente (en binnen het beschikbare budget!) een volledig nieuw interieur ontworpen dat naadloos aansluit op de nieuwe identiteit. Door de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen kon al twee weken eerder worden ingehuisd dan oorspronkelijk was voorzien.

Het zorgvuldig ontworpen maatwerk meubilair zorgt voor slimme oplossingen van diverse functies en verdeelt de ruimte op een prettige manier. Het is een werkomgeving geworden met een informele sfeer, bovendien maakt het een bijzondere werkvorm mogelijk: het plek-onafhankelijk werken. Dat wil zeggen dat je daar gaat zitten waar je het beste kunt werken passend bij het type werkzaamheden, dus in een open deel van het gebouw of juist in een ruimte waar je je goed kunt concentreren.

Deel dit project op