Hengelo verdient een icoon! Een nieuwe huiskamer voor Hengelo, en de bevolking mag kiezen

  1. staal
  2. maatschappelijk betrokken
  3. visualiseringskracht
  4. ontwerpend onderzoek
  5. stedenbouw en landschap

Hengelo krijgt een nieuw marktplein. De bevolking mag kiezen uit drie ontwerpen, waaronder een van IAA Architecten. In onze visie voegen wij een nieuw icoon toe aan de stad, geïnspireerd op de metaal- en ingenieurshistorie van Hengelo, zonder daarbij nieuwe functies of winkelmeters toe te willen voegen aan een binnenstad die het al moeilijk genoeg heeft. Een podium voor bestaande activiteiten, een plek voor initiatieven die de Hengeloër zelf kan ontplooien, of, gewoon een prettige plek om te verblijven.

PLAN OPGEZET ALS FRAMEWORK

Door bloeiende planten te gebruiken die elk seizoen een andere beleving geven, komt het plein tot leven wordt er een fijne, groene ruimte toegevoegd aan de binnenstad van Hengelo. Het nieuwe omsloten plein biedt nog steeds de mogelijkheid om activiteiten te organiseren zoals de weekmarkt, een drive-in bioscoop, een ijsbaan of bijvoorbeeld een theaterstuk. Het concept kan zich blijven doorontwikkelen en aanpassen aan de tijd en behoefte, doordat het opgezet is als framework. Het plein wordt een prettige plek met meer mensen en daardoor meer ondernemers.

aanzicht zomer
heerlijk hengelo
bios

Klik hier om ons gehele ontwerp te bekijken

Van zondag 26 november t/m zondag 3 december kan jij je stem uit brengen. Iedere Hengeloër van 8 jaar en ouder mag zijn of haar stem uitbrengen op een ontwerp. Vergeet niet je ID kaart mee te nemen. Je ID is nodig om zeker te weten dat je in Hengelo woont. Je stem breng je uit met een stembiljet, waarop je ook suggesties, ideeën, of verbeteringen kan aangeven. Dit stembiljet krijg je op het stembureau. Zo wordt het echt jouw marktplein!

Deel dit artikel op