Archikidz 2019: Wonen in de wolken

  1. maatschappelijk betrokken
  2. visualiseringskracht

Op zaterdag 23 maart vond met veel succes de vierde editie van Archikidz Enschede plaats, een gratis workshop voor meer dan 100 kinderen van 7 tot 12 jaar. De jonge deelnemers werden ontvangen in Tetem en vervolgens begeleid door theatermaker Dolf Moed naar De Museumfabriek. Hier mochten de jonge deelnemers omringd door prachtige schilderijen een maquette bouwen van hun droomhuis in de wolken. Doel van Archikidz is basisschoolleerlingen te interesseren voor het architectenvak en de bouw.

omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

Knutselen onder begeleiding van IAA Architecten

Met eenvoudige materialen als karton, tape, satéprikkers en stof maakten de kinderen al spelenderwijs kennis met architectuur. Zij werden net als voorgaande jaren daarbij begeleid door een groot aantal vrijwilligers waaronder enkele architecten van IAA Architecten die ook de organisatie van de dag ondersteunden.

omschrijving
omschrijving
omschrijving

Fotografie: Jeannet Stassen

Archikidz is gratis en dus bereikbaar voor kinderen uit alle lagen van de bevolking – ook voor kinderen voor wie deelname aan een dergelijk evenement niet vanzelfsprekend is. Archikidz Enschede wordt mogelijk gemaakt door sponsoring en donaties. De organisatie en de begeleiding van de kinderen gebeurt geheel op vrijwillige basis.

Deel dit artikel op