Balkonfestival 2019: zondag 23 juni bij IAA Architecten

  1. maatschappelijk betrokken

Na een succesvolle eerste editie in 2017 is het dit jaar tijd voor de tweede editie. Het Balkon Festival is een echt ontdekkingsfestival voor elke inwoner en bezoeker van Enschede. Herontdek je eigen stad terwijl je een route loopt langs historische gebouwen met romantische balkonnetjes en moderne panden met strakke balkons. Dit jaar op 22 juni in de binnenstad en op 23 juni op een aantal bijzondere plekken in de wijk Horstlanden Veldkamp, zoals in de tuin van IAA Architecten.

22 juni: serenades in de binnenstad

Flaneer op zaterdagavond door de binnenstad van Enschede. Professionele muzikanten en amateurs brengen je een serenade. Van Julia die haar Romeo op en éépersoonsbalkon zoekt tot een dames saxofoonkwartet op een balkon van een oud warenhuis. En van de Enschedese stadsdichter op een villabalkon tot het Valerius Ensemble in een kleine theaterzaal.

23 juni: muziek uit de hoogte in de wijk Horstlanden Veldkamp

Op zondagochtend loopt de balkonroute door de wijk Horstlanden Veldkamp. Met balkonconcerten in de synagoge, in de tuin van een voormalig textielfabrikant én vanaf een flat (Macandra) waar vroeger de zusters woonden. De twee muziekverenigingen uit de wijk – de Leo Harmonie en de Voormalige Schutterij - geven een verrassende aubade. Dit is een serenade maar dan in de ochtend.

Organisatie Balkonfestival

Het Balkon Festival is een initiatief van Diet Gerritsen van de MuziekWerkplaats en Audry Hoemakers van Cultuur in Twente (onderdeel van Concordia).

Deel dit artikel op