Balkonfestival 2019: voorproefje bij IAA Architecten

  1. maatschappelijk betrokken

Het Balkon Festival is een tweejaarlijks festival dat plaatsvindt in Enschede. Tijdens dit festival spelen muzikanten serenades en aubades vanaf grote, kleine, klassieke en moderne balkons. Van tango tot popsongs en van opera-aria’s tot blaasmuziek. Natuurlijk met een heerlijke vleug theater. In 2019 wordt de tweede editie gehouden, maar op zondag 1 juli 2018 wordt al een tipje van de sluiter opgelicht tijdens een korte Balkon Concertroute langs vijf bijzondere gebouwen in de Stadsmaten. Op het ‘zwaaibalkon’ van Villa Menko waar IAA Architecten kantoor houdt, wordt de Maschere van Ferenc Farkas uitgevoerd door Sander Bakker (fagot), Marina Geldof (hobo), Maarten van de Velde (klarinet) en Raoul Dumas (danser/verteller).

WAAR EN HOE LAAT?

Iedereen kan meelopen met deze gratis Balkon Concertroute die van 13.00 tot 14.35 uur duurt. Aanmelden is niet nodig. De start is bij de Synagoge aan de Prinsestraat 14-16 in Enschede.

Organisatie Balkonfestival

Het Balkon Festival is een initiatief van Diet Gerritsen van de MuziekWerkplaats en Audry Hoemakers van Cultuur in Twente (onderdeel van Concordia).

Deel dit artikel op