Archikidz 2017: Een huis voor je huisdier

  1. Saxion
  2. maatschappelijk betrokken
  3. visualiseringskracht

Architectuur voor kinderen, dat is Archikidz! De 2017-editie zit erop: ruim 120 kinderen van 7 tot 12 jaar hebben in het hoofdgebouw van Saxion in Enschede iets moois gemaakt voor hun (huis)dieren en voor hun knuffels. Met de hulp van onder andere IAA Architecten werden er prachtige bouwwerken ontworpen en zelf in elkaar geknutseld. Van een verblijf voor mieren t/m een zwembad voor een panda.

Roland

Kennismaken met architectuur

Met simpele materialen als karton, tape en stof konden de kinderen in de jaarlijkse workshop op een speelse manier kennismaken met architectuur. Onder begeleiding van de vele vrijwilligers bouwden ze voor hun huisdier een maquette van het droomhuis, fantasiebouwwerk of luchtkasteel. En met verrassende resultaten.

kindje 1
kindje 2

Mee doen en samen bezig zijn

Archikidz gelooft in de creatieve kracht van kinderen. Wij nodigen ze uit deze te ontdekken door mee te denken, mee te doen en mee te ‘bouwen’ aan hun eigen (leef)omgeving. Een belangrijk gegeven is dat Archikidz gratis is en dat het toegankelijk is voor Enschedese kinderen uit alle lagen van de bevolking. Archikidz wil ruimte bieden voor ontmoeting en samenwerking. Achtergrond en afkomst spelen geen rol. Het enige dat telt is fantasie en plezier om samen bezig te zijn met ideeën.

Fotografie: Petra Kroeze

Archikidz wordt mogelijk gemaakt door sponsoring, donaties en subsidies, zowel in geld als in natura. Ook de begeleiding van de kinderen op de dag zelf, gebeurt geheel op vrijwillige basis.

Deel dit artikel op