Hengelose 'Flatiron building'

Appartementengebouw op een taartpuntkavel

  1. visualiseringskracht
  2. architectuur
  3. appartementencomplex

Hengelo krijgt een iconisch woongebouw aan de 'Laan Hart van Zuid'. Op een uiterst smalle driehoekige kavel staat over niet al te lange tijd een alzijdig gebouw van zes identieke verdiepingen op een transparante commerciële plint. Elke etage beschikt over 13 huurappartementen van ca 40-50 m² die bedoeld zijn voor een kort verblijf, voor mensen die voor een aantal jaren een woning nodig hebben en daarna weer vertrekken. De woningen zijn daardoor onder meer geschikt voor expats en jongeren.

omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

Levendige begane grond

Op de begane grond komen winkels en een lunchroom voor de bewoners, passanten en winkelend publiek. Om het gebouw een transparante entree te laten behouden zullen de postkasten in een vrijstaand object buiten het gebouw staan. Binnen is ruimte voor de bewoners om hun fiets te stallen.

Parkeren bij WC Esrein

Uit onderzoek blijkt dat de parkeerterreinen rondom het winkelcentrum Esrein voldoende restcapaciteit hebben om in de parkeerbehoefte van de woontoren te voorzien. Door de bewoners in aanmerking te laten komen voor een parkeerontheffing, kunnen zij gebruik maken van de parkeerplaatsen.

Deel dit project op