Renovatie en verduurzaming Macandra in Enschede

  1. renovatie
  2. architectuur
  3. appartementencomplex

Het verouderde woongebouw Macandra aan de Emmastraat in Enschede krijgt een stevige opknapbeurt. In 1968 werd Macandra geopend als huisvesting voor ruim 250 leerling-verpleegkundigen van het nabij gelegen ziekenhuis De Stadsmaten. In de loop van de tijd veranderde de zusterflat in een studentencomplex, met name voor internationale studenten van de Universiteit Twente en de Hogeschool Saxion. Na bijna 50 jaar is het tijd voor een grondige renovatie en gaat Solidare de kamers op de 1e t/m 10e verdieping verbouwen tot micro-appartementen met veel gemeenschappelijke voorzieningen. Een invulling die goed past bij de huidige maatschappij waar steeds meer éénpersoonshuishoudens op zoek zijn naar geschikte woonruimte en een vorm van co-living.

vogelvlucht

GROOTSCHALIGE RENOVATIE

De renovatie bestaat onder meer uit een complete schilrenovatie waarbij een hoog isolatieniveau zal worden gehaald, met daarbij deels een groene gevel.

De binnenafbouw wordt integraal vernieuwd, waardoor een aantrekkelijk, modern woonklimaat zal ontstaan. Er komen volledig nieuwe gebouwinstallaties met warmtepomp, vloerverwarming/koeling, luchtbehandeling en zonnepanelen, een groot dakterras en een nieuwe entree.

Deel dit artikel op