Selectie gewonnen voor MFA Almkerk

  1. inlevingsvermogen
  2. architectuur
  3. MFA

In samenwerking met UArchitects hebben we de Europese tender voor de Brede school/kindcentrum Almkerk gewonnen! De gemeente Altena gaat in de kern van Almkerk een multifunctionele accommodatie (MFA) realiseren waarin plaats is voor twee basisscholen, een kinderopvang organisatie, een bibliotheek en een logopediepraktijk. Ook krijgt de MFA een sportzaal en de functie van dorpshuis.

vogelvlucht

EIGENTIJDS GEBOUW

Het is onze opdracht om een eigentijds gebouw in Almkerk te maken waar kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar kunnen leren en spelen en waar de inwoners van Almkerk kunnen sporten en elkaar kunnen ontmoeten.

In de massaopbouw neemt de sportzaal een logistiek en stedenbouwkundig prominente rol in. Door zijn plaats op de eerste verdieping en dwars op de locatie, krijgt de MFA veel mogelijkheden om alle gebruikers optimaal met elkaar te verbinden. Ook biedt het op deze manier goede buitenruimten en krijgt het gebouw tegelijkertijd een stedenbouwkundig passend volume en oriëntatie dat haar centrale positie in de Almkerk uitdraagt.

Uitwerking met alle gebruikers

In een intensief gebruikersoverleg gaan we de komende maanden het voorlopig ontwerp verder uitwerken. Uiteraard in afstemming met de gemeente Altena en in samenwerking met Aveco de Bondt voor het constructieve advies.

Deel dit artikel op