Eindelijk bouw begonnen van ‘Lekker aan de IJssel’

  1. inlevingsvermogen
  2. architectuur

In oktober 2017 was het team van Lisa Pit, Hans Wiedenhoff en IAA Architecten de winnaar van de prijsvraag voor een nieuw horecapaviljoen op de IJsselkade in Zutphen. Op de plaats van het vroegere eettentje ‘De Kade’ kan vier jaar later restaurant Lekker aan de IJssel echt gebouwd worden! Vertraging in de uitvoering ontstond door Corona en de vereiste vergunningen. In de tussentijd stond de blauwe ‘pipowagen’ op de kade voor snacks, frisdrank, koffie of een ijsje.

paviljoen3

VOORJAAR 2022 OPEN

De planning is om bij het begin van het terrasseizoen open te gaan. 'Lekker aan de IJssel' heeft binnen plaats voor 45 gasten, op het terras aan de kade is plek voor 80 gasten. Het interieur is een ontwerp van Belinda Ubbink van Studio Bink. Voor de samenstelling van het eten wordt samengewerkt met zoveel mogelijk lokale en regionale producenten en keert het concept van de pipowagen terug in de vorm van een uitgifte punt voor snacks zodat dagjesmensen er terecht kunnen voor een snelle hap.

Deel dit artikel op