Feestelijke start bouw centrumgebouw ’s Heeren Loo Noordwijk

  1. inlevingsvermogen
  2. stedenbouw en landschap
  3. architectuur
  4. hout
  5. interieurarchitectuur

Afgelopen woensdag hebben wij op het zorgpark Willem van de Bergh samen met opdrachtgever en cliënten van 's Heeren Loo de eerste paal voor het nieuwe centrumgebouw de grond ingeslagen. Een mooi moment en opnieuw een bijzonder project in de zorgsector.

VEEL FUNCTIES ONDER ÉÉN DAK

In het gebouw van ongeveer 6.700 m² komen diverse functies voor cliënten, bezoekers en medewerkers van de locatie Willem van de Bergh. Een therapiebad, sporthal, polikliniek, restaurant, supermarkt, maar ook kantoorwerkplekken voor de medewerkers en nog veel meer worden onder één dak gehuisvest.

Integraal en duurzaam ontwerp

De KBM Groep gaat het gebouw realiseren dat een vriendelijke en warme uitstraling krijgt door een gevelbekleding van duurzaam, thermisch gemodificeerd hout. In combinatie met de aluminium kozijnen levert dit een onderhoudsvrije gevel op. Op het dak komen zonnepanelen te liggen die samen met een warmte-koude opslag en led-verlichting zorgen voor een laag energieverbruik. Ook het interieur en het omringende landschap is een ontwerp van IAA Architecten waardoor een helder en samenhangend plan is ontstaan.

Locatie Willem van den Bergh

‘s Heeren Loo in Noordwijk vormt planologisch een dorp op zich, het betekent echter niet dat het zorgpark Willem van den Bergh een solitaire gemeenschap is. Integendeel, inwoners uit omliggende dorpen worden juist uitgenodigd mee te doen aan de activiteiten op het rustiek ogende zorgterrein, waar veel mensen met een verstandelijke beperking hun thuis hebben.

Deel dit artikel op