Het Noordik in Almelo krijgt make-over

  1. onderwijs
  2. zorgvuldigheid
  3. renovatie

Scholengemeenschap Het Noordik wordt grondig gerenoveerd. Op locatie Noordikslaan wordt niet alleen de gevel op een aantal plaatsen aangepakt, worden gymlokalen gesloopt en herbouwd, maar vanwege het Nieuwe Leren wordt het gebouw opnieuw ingedeeld. Maatwerk dus, want dat vereist het moderne onderwijs. Het ontwerp is klaar, medio 2020 kan de verbouwing beginnen.

omschrijving
omschrijving

NIEUWE VOORGEVEL EN MEER GROEN

Het gebouw uit 1960 van architect Mastenbroek was destijds ontworpen voor 1500 leerlingen, inmiddels zijn dat er nog maar 1300 en waarschijnlijk wordt dat de komende jaren nog minder. Het Nieuwe Leren en de krimp vroegen om een grondige renovatie: meer eigentijds en toekomstbestendig.

Vanuit de lucht lijkt het complex in het groen te liggen, maar bij de entree maakt het voorplein een nogal versteende indruk. Om dat te veranderen wordt de vleugel aan de voorkant gesloopt. En wordt de pergola doorgetrokken en de ruimte aangekleed met groen. Er komen plekken om te zitten en te spelen. Al met al ontstaat dan een ruimte waar het prettig toeven is.

Deel dit artikel op