Eerste ontwerpfase Vakopleidingscentrum West Twente afgerond

  1. onderwijs
  2. MBO
  3. scholing

Afgelopen donderdagmiddag 3 oktober is de eerste ontwerpfase voor het nieuwe Vakopleidingscentrum West Twente officieel afgerond. De betrokken partijen Bouwgilde Vakademy, REMO West Twente, OT&L, ROC van Twente, Zorggilde Reggestreek, Ter Steege Groep, CSG Reggesteyn, Gemeente Rijssen-Holten en ROC Hoornbeeck zetten hun handtekening onder een gemeenschappelijk document.

VERTALING VAN DE VERSCHILLENDE AMBITIES

In nauwe samenwerking met Kleissen Bouwmanagement & Advies heeft IAA Architecten een eerste vertaling gemaakt van de ambitie die de verschillende onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers hebben om in Rijssen een duurzaam en toekomstgericht vakopleidingscentrum te realiseren.

Centraal gelegen aan de Morsweg/Reggesingel zal de komende jaren een gezamenlijk opleidingscentrum ontstaan waarbij in het Experiencelab kennis, opleidingen en functies van de toekomst elkaar zullen ontmoeten en wederzijds uitdagen. En met ook als oogmerk het behoud van kennis, kunde en werkgelegenheid in Rijssen-Holten en omstreken.

Na deze eerste, cruciale stap wordt de verdere planuitwerking momenteel voorbereid en zal in de loop van 2019/2020 het plan zijn definitieve vorm vinden.

Deel dit artikel op