Opleidingscentrum Kampus: binnenkort oplevering

  1. onderwijs
  2. MBO
  3. scholing

Op de hoek van de Reggesingel en de Morsweg in Rijssen is Kampus ‘gebouw vol talent’ bijna af. Een opleidingscentrum waar het ROC van Twente, REMO, Bouwmensen en Zorggilde vanaf schooljaar 2022-2023 prima vakonderwijs gaan aanbieden. Bijzonder aan het gebouw is de grondgedachte om heel verschillende disciplines van praktijkonderwijs en bedrijfsleven bij elkaar te brengen, zodat er een kruisbestuiving ontstaat tussen al die verschillende opleidingen. Het ontwerp van het gebouw helpt daarbij.

EEN ZILVERKLEURIG GEBOUW MET EEN FEL ORANJE TINT

De kleur springt naar voren en dat heeft het gebouw nodig. Naast de extreme lengte en de sprekende kop geeft het een zekere impact om te zorgen dat het opgemerkt wordt. Tussen nieuw- en oudbouw is de entree, met het hoge Experience Center als hart van het gebouw. Er wordt een strakke aluminiumkleurige buitenzonwering aangebracht en in de gevel wordt een groot LED-scherm geïntegreerd. Het gebouw krijgt een technische uitstraling.

Met dit gebouw krijgen de opleidingen een beter podium om te laten zien hoe aantrekkelijk de bouw, de elektrotechniek en de zorg kunnen zijn. Voor het geval zich straks meer opleidingen melden: de nieuwbouw kan uitgebreid worden met nog twee verdiepingen.

Fotografie: De Week van Rijssen

Deel dit artikel op