Feestelijk startsein voor bouw Kampus in Rijssen

  1. onderwijs
  2. scholing
  3. VMBO

De bouw van Kampus, gebouw vol talent, is gestart. Donderdag 2 september gaf de eerste lichting Kampus-studenten, het officiële startsein voor de bouw aan de Morsweg in Rijssen. Samen stelden zij de heistelling in werking en met kleurrijke confetti was dit de start van een voorspoedige bouwperiode.

VAKOPLEIDINGEN IN DIVERSE BRANCHES

Kampus is een opleidingscentrum voor verschillende vakopleidingen vanuit verschillende branches en speelt in op de sectoren waar veel vraag naar is, zoals bouw, installatietechniek, maar ook zorg en retail. ROC van Twente, REMO, Bouwmensen en Zorggilde worden in het gebouw gehuisvest, daarnaast hebben partners die zich hebben aangesloten bij Kampus, zoals; transport en logistiek, infra en interieurbouw een belangrijk aandeel in het gebouw.

Centrale plek in het gebouw is het Experience Center waar continu nieuwe ontwikkelingen zichtbaar zijn, waar studenten, maar ook bezoekers geïnspireerd raken door de nieuwste innovaties in het eigen vakgebied, maar ook van andere betrokken vakgebieden. Waar het bruist van de energie en waar bedrijven zich willen presenteren en ook hun nieuwste innovaties willen lanceren. Jongeren en volwassenen kunnen in het Experience Center nieuwe skills aanleren, talenten ontdekken en daar vervolgens verder mee aan de slag.

Oplevering zomer 2022

Kampus wordt naar verwachting op 1 juli 2022 opgeleverd, waarna met ingang van het nieuwe schooljaar het Experience Center in gebruik genomen kan worden.

IAA Architecten werkt samen met Kleissen Bouwmanagement en Advies aan dit project in opdracht van Ter Steege Bouw Vastgoed.

Op de foto v.l.n.r: Julian van Dijke, Gizem Coskunyürek, Luuk Sterken, Leander Haase, Bart te Kulve en Tristan Catsburg.

Deel dit artikel op