Stadtego in Raalte

  1. communiceren
  2. complexiteit
  3. sociale duurzaamheid

Op maandagavond 8 juli ging de gemeente Raalte samen met inwoners en ondernemers aan de slag met de ruimtelijke kwaliteit en aantrekkelijkheid van het centrum van Raalte. Wat wordt belangrijk gevonden? De Serious game Stadtego verschafte veel inzicht. Met de uitkomsten van die avond gaat IAA Architecten aan de slag.

KORTE FILMIMPRESSIE

Inzicht in complexe transformaties

Transformaties van de Nederlandse binnensteden zijn een complexe mix van verschillende belangen en belanghebbenden, onderlinge afhankelijkheden en versnipperd eigenaarschap. Onze Serious game maakt deze complexiteit voor alle partijen inzichtelijk en geeft belanghebbenden de kans om gezamenlijk te experimenteren met nieuwe ideeën en oplossingen.

Achtergrond

Stadtego (voorheen 'Game Over Krimp') is één van de vier geselecteerde projecten voor de oproep van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie om via ontwerpend onderzoek nieuwe invullingen en strategieën te ontwikkelen voor de transformatie en herprogrammering van binnensteden. IAA Architecten werkt hierbij samen met Invocate en Het Oversticht.

Deel dit artikel op