Stadtego succesvol in Kampen

  1. communiceren
  2. complexe processen
  3. sociale duurzaamheid

Als eerste gemeente in Nederland ging Kampen met succes aan de slag met de serious game Stadtego. Volgens de gemeente heeft het “een mooie Agenda van en voor de stad opgeleverd die inmiddels ook is opgenomen in een stadsarrangement met de Provincie Overijssel”. Aanleiding was de ambitie van Kampen om samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden te werken aan de toekomst van de binnenstad. Stadtego ondersteunt dit streven, de game laat partijen samenwerken aan toekomstbestendige binnensteden. Spelvormen maken het proces aantrekkelijker en zorgen voor breder draagvlak, meer betrokkenheid en nieuwe inzichten.

WAT IS, WAT DOET STADTEGO?

Stadtego is bedoeld voor alle partijen die te maken hebben met vraagstukken rond de binnenstad of winkelgebied: van ondernemers en gemeenten tot vastgoedpartijen en inwoners. Of het nu gaat om het aanpakken van leegstand, het transformeren van een winkelgebied of het toekomstbestendig maken van de binnenstad: Stadtego zorgt voor een frisse blik op visie én uitvoering.

Een Stadtego traject bestaat uit een serie bijeenkomsten waarin met alle relevante betrokkenen via een spelvorm gewerkt wordt aan visie en uitvoering. Door er een spel van te maken worden discussies voor alle betrokkenen toegankelijker, aantrekkelijk en leuker. Ervaring leert bovendien dat het spelen van Stadtego enthousiasme oproept, wat zich uiteindelijk vertaalt in meer verbondenheid, betrokkenheid en gerichte actie.

Stadtego is met ondersteuning van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie ontwikkeld in een samenwerking tussen IAA Architecten, Invocate en Het Oversticht.

Meer informatie over Stadtego: platform de nieuwe winkelstraat

Deel dit artikel op