Uitbreiding Schenkerij Wattez gestart in van Heekpark Enschede

  1. Enschede
  2. maatschappelijk betrokken
  3. inlevingsvermogen
  4. duurzaamheid

Schenkerij Wattez in de vroegere tuinmanswoning in het G.J. van Heekpark wordt uitgebreid. De schenkerij is een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Aveleijn waar cliƫnten met een verstandelijke beperking onder begeleiding gerechten in de keuken bereiden en in de schenkerij serveren. Het succes van Schenkerij Wattez vroeg om meer ruimte: begonnen werd met acht werkplekken, nu zijn het er al twintig. Door dit succes zijn de serre en vergaderruimte van de eerste uitbreiding inmiddels noodgedwongen in gebruik als werkplek om de appels te schillen voor de beroemde zelfgemaakte appeltaarten.

Uitbreiding door IAA Archiecten

HERGEBRUIK EN MVO

De nieuwe uitbreiding bestaat uit twee delen aan de voor- en de achterkant van de vergaderruimte en een werkruimte + toiletten naast de keuken. Vorm en materiaalgebruik van de uitbreiding zijn in dezelfde moderne stijl als de huidige toestand wat het mogelijk maakt om de aanwezige glazen puien te hergebruiken.

IAA Architecten heeft het ontwerp van de uitbreiding om niet gemaakt als uiting van zijn visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Deel dit artikel op