Het Woolde feestelijk geopend door Prinses Margriet

  1. menselijke omgeving
  2. inlevingsvermogen
  3. woonzorgcentrum

Gisteren was het zover: Prinses Margriet der Nederlanden opende het vernieuwde woonzorgcentrum Het Woolde in Hengelo. Waar lang geleden 'Huize Avondrust' stond heeft zorgaanbieder Carintreggeland nieuw gebouwd. Na de openingshandeling was er een rondleiding door het complex met ontmoetingen met trotse bewoners en een bezoek aan de expositie ‘100 jaar ouderenzorg in Hengelo’. Voor wie niet in de gelegenheid is om naar de expositie te gaan: Carintreggeland heeft de geschiedenis met bijzondere beelden hier op internet gezet.

TWEE NIEUWE GEBOUWEN

In twee vrijstaande ovale gebouwen van drie en vier lagen biedt Het Woolde 84 verpleeghuisplaatsen voor ouderen met geheugenproblemen, eventueel in combinatie met lichamelijke beperkingen. De gebouwen zijn opgedeeld in groepen van zes bewoners die met elkaar samenleven, per etage gaat het om twee woningen. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer, met per groep een gezamenlijke keuken en woonkamer. De nieuwbouw is zo ontworpen dat de indeling met zit-/slaapkamer + badkamer eenvoudig is om te bouwen tot appartementen.

Op de begane grond van het vierlaagse gebouw bevindt zich aan de buitenkant een serre-achtige ontmoetingsruimte met koffiehoek. De finishing touch is de parkachtige tuin rondom de gebouwen aangelegd naar een ontwerp van Buro Mien Ruys.

Deel dit artikel op