Verbouwing kerk Elver Nieuw-Wehl kan beginnen

  1. zorgvuldigheid
  2. menselijke omgeving
  3. inlevingsvermogen

Het definitieve ontwerp is gereed en de vergunning is inmiddels aangevraagd. Als alles voorspoedig verloopt, start de verbouwing na de zomer. De dagbesteding die verspreid is over het terrein verhuist daarna naar de kerk en de ruimten daar om heen. Het aanzicht van kerk en pastorie vanuit de Nieuw Wehlseweg blijft grotendeels hetzelfde, met tussen de twee gebouwen een verbindingsgang die wordt uitgebouwd tot tuinkas. De binnenkant van de kerk blijft heel herkenbaar met de gemetselde zuilen in het zicht en de hoge plafonds.

kerk buiten
verbindingsgang
kerk binnen

VERBINDING MET BUITEN

Aan de achterzijde van de kerk wordt vooral licht aangebracht in de vorm van een aanbouw. De glazen puien geven een prettige, rustige en open uitstraling aan het geheel. En niet te vergeten… de verbinding met buiten. Iets wat onlosmakelijk verbonden is met de dagbestedingsgroepen die hier straks gehuisvest worden.

Dierensnoezel

Nieuw bij de dagbesteding vanuit de kerk is een dierensnoezel. Dieren hebben een therapeutische waarde voor de cliënten, dieren spreken je gevoel aan, kunnen troost, warmte en veiligheid bieden. De deelnemers genieten van het aanraken van dieren, hun geur, geluid, bewegingen en de sfeer.

Dat die beestenboel niet alleen een functie voor Elver heeft blijkt wel uit de regelmatige bezoekjes van medewerkers van Elver met hun kinderen, ouders en grootouders met kinderen uit de buurt, maar ook door leerlingen van scholen uit de buurt voor projecten.

Deel dit artikel op