Gebouw II van nieuwbouw Het Woolde bewoond

  1. menselijke omgeving
  2. inlevingsvermogen
  3. woonzorgcentrum

De nieuwbouw op de locatie Het Woolde van zorgorganisatie Carintreggeland is voltooid. Afgelopen 2 en 3 maart zijn de bewoners van de oudbouw verhuisd naar het tweede nieuwe gebouw dat op de plek staat van de Lasondervleugel die vorig jaar is gesloopt. Met vier verdiepingen biedt het ruimte aan 48 bewoners. Het eerste ovale gebouw staat in de vroegere tuin van Het Woolde en is sinds 18 juni 2019 in gebruik bij 36 bewoners. Als ‘finishing touch’ wordt een parkachtige tuin rondom de gebouwen aangelegd.

Gebouw 2 Woolderesweg
Gebouw 2 Geerdinksweg

GEZAMENLIJK HUISHOUDEN

Alle bewoners wonen in een groep van zes, en voeren gezamenlijk een huishouden. De bewoners hebben een eigen zit-/slaapkamer en badruimte. Op iedere etage bevinden zich twee woningen. De bewoners die hier wonen hebben zowel geheugenproblemen als lichamelijke beperkingen. In het vierlaagse gebouw wordt op één etage extra aandacht besteed aan de ouder wordende mens met een niet-westerse achtergrond. Op de begane bevindt zich aan de buitenkant een serre-achtige ontmoetingsruimte met koffiehoek.

Deel dit artikel op