Een duurzaam kantoor in hartje Berlijn

C2C® kantoor Pulse Berlin

  1. technische duurzaamheid
  2. kantoor
  3. Cradle to Cradle®

Midden in Berlijn en op slechts 700 meter van de Potsdamer Platz markeert een kantoorgebouw van acht verdiepingen de noordelijke punt van het Stadtquartier Hallesche Straße. Lange tijd was dit gebied in Kreuzberg vlakbij de Tempodrom en het voormalige Anhalter Bahnhof een braakliggend terrein, nu vallen de witte gevels met de glazen boxen al van verre op. In samenwerking met William McDonough + Partners is dit het eerste kantoor van Berlijn geworden waarvan het ontwerp geïnspireerd is door de Cradle to Cradle® filosofie.

omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

GEBOUW MET AANGENAAM WERKKLIMAAT

De twee verdiepingen hoge entree van PULSE BERLIN ligt op de hoek Stresemannstraße / Möckernstraße en leidt naar een atrium dat met trappen en liften toegang geeft tot de rest van het gebouw. Op de verdiepingen bevindt zich 10.500 m² verhuurbare kantoorruimte die volledig flexibel indeelbaar is. De begane grond rondom het atrium is beschikbaar voor restaurants en winkels om het contact met het openbare leven te versterken. In de kelder zijn 63 parkeerplaatsen aanwezig met laadpunten voor elektrische auto’s en is er een stalling voor 122 fietsen. Vanaf de Möckernstraße geeft een twee verdiepingen hoge onderdoorgang toegang tot de achterliggende woonbebouwing in het Stadtquartier Hallesche Straße.

atrium+podiumtrap
podiumtrap
podiumtrap
podiumtrap

Atrium functioneert als centrum

Het centraal gelegen atrium is een overdekte buitenruimte die samen met de bijzondere straatgevels het visitekaartje van PULSE BERLIN vormt, het is het hart van het gebouw waar iedereen elkaar kan ontmoeten. De ruimtelijkheid, de lichtinval, de gekozen materialen en het aanwezige groen zorgen voor een natuurlijk binnenklimaat en een aangename verblijfsatmosfeer. Op de kantoorverdiepingen kijken overlegruimten met loggia’s uit op het atrium en dragen bij aan dezelfde ervaring. Het cascadevormige dak is uitgevoerd als groendak dat regenwater kan opslaan maar ook een prettig uitzicht oplevert voor de gebruikers van de hoger gelegen verdiepingen.

Duurzaam gebouw

PULSE BERLIN is gebouwd van recyclebare materialen en herbruikbare onderdelen met zoveel mogelijk een Cradle to Cradle® keurmerk. Voor het ontwerp is op de EXPO REAL 2017 het DGNB Zertifikat in Gold voor duurzaam bouwen ontvangen. Ook is PULSE BERLIN een pilotproject voor het kernthema Circular-Economy van de DGNB Version 2017.

Fotografie: Aurelio Schrey / Loren Walter

Deel dit project op