Bouwbegeleiding van vijf zorggebouwen

De Borkel

  1. BIM
  2. betrouwbaar en zorgvuldig
  3. engineering

De Borkel in Gorssel is een woonzorgcentrum dat Habion in de afgelopen jaren in samenwerking met zorgorganisatie Sutfene in twee fasen volledig heeft vernieuwd en uitgebreid. Er zijn plaatsen voor mensen die zorg nodig hebben (cliënten met een psychogeriatrische problematiek en cliënten met somatische problemen), voor mensen die verpleging nodig hebben en huurappartementen waar mensen zelfstandig kunnen wonen.

KLEINSCHALIG WOONZORGCENTRUM

Het nieuwe De Borkel bestaat uit 34 zorgplaatsen + 24 verpleegplaatsen in de gebouwen A en B. In de gebouwen D, E, F en H bevinden zich 60 zelfstandige huurappartementen voor ouderen. De gebouwen A, B, D, E en F zijn ontworpen door Maas Architecten uit Lochem, waarbij IAA Architecten het interieur ontwierp voor gebouw A.

Traditioneel aanbesteed

De nieuwbouw en uitbreiding zijn als één project traditioneel aanbesteed en uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal (bouwkundig en coördinatie) en Van Dorp uit Deventer (E- en W-installaties).

Werkzaamheden door IAA Engineering

  • bouwbegeleiding gedurende nieuwbouw- en verbouwfase: directievoering, controle van werktekeningen van de adviseurs en bouwers met daarbij ook bouwtoezicht.

Fotografie: Adviesbureau voor installatie- en besturingstechniek Bongers/Jansen

Deel dit project op