423 studentenwoningen bij Universiteit Potsdam

Vier woongebouwen in Golm

  1. betrouwbaar en zorgvuldig
  2. ontwikkelend
  3. appartementencomplex

Een groot gebrek aan betaalbare woonruimte voor studenten van de Campus Golm van de universiteit van Potsdam heeft geleid tot nieuwbouw ten noordwesten van de woonwijk Am Herzberg. Als eerste bebouwing in een 10 ha grote stadsuitbreiding vlakbij het Wissenschaftspark Potsdam-Golm zullen vier woongebouwen voor studenten gerealiseerd worden.

omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

COMFORTABEL WONEN DICHTBIJ DE UNIVERSITEIT

Het nieuwe complex bestaat uit vier L-vormige woongebouwen van drie verdiepingen met in totaal 423 zelfstandige wooneenheden, allen met eigen douche, toilet en pantry. De gebouwen liggen in een licht gekromde strook haaks op de woonstraat In der Feldmark. Het merendeel van de woningen bestaat uit studio’s van 21 m² die per twee gekoppeld kunnen worden tot een grotere woning door de tussenwand te verwijderen en één sanitairblok + pantry te vervangen door een berging. Verder zijn er vier studio’s en acht tweekamerwoningen van 42 m², eveneens met eigen sanitair en pantry. De woningen op de begane grond zijn geschikt voor mindervaliden.

Elk gebouw beschikt over een trappenhuis en lift met in de kelders gemeenschappelijke ruimten zoals wasserettes, toiletten, bergruimten en studieruimten. Per twee blokken zijn 32 parkeerplaatsen aanwezig waarvan 12 voor mindervaliden en verder 2 fietsenstallingen die geïntegreerd zijn met opstelplaatsen voor vuilcontainers. Aan de westkant van de gebouwen liggen in een gemeenschappelijke groenzone twee kinderspeelplaatsen.

Deel dit project op