Elver start bouw Holterweg Doetinchem

  1. betrouwbaar en zorgvuldig
  2. zorgcomplex
  3. bouwmanagement

Op donderdag 25 juni 2020 is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van zorgorganisatie Elver aan de Holterweg in Doetinchem. Ondanks dat de aannemer al met de voorbereidende werkzaamheden was gestart, heeft bestuurder Irma Harmelink samen met toekomstige bewoners Dennis en Ton symbolisch de schop in de grond gezet. De nieuwbouw komt op de plek direct naast de Anna Hoeve, B&B en één van de dagbestedingslocaties van Elver. De verwachting is dat halverwege 2021 de bouw aan de Holterweg gereed is. Bouwbedrijf KlaassenGroep gaat in samenwerking met Wassink Installatie en onder begeleiding van IAA Architecten het nieuwe thuis voor de achtenveertig bewoners realiseren.

HUISVESTINGSCONCEPT EN OMGEVING

De bouw van de drie wooneenheden omvat maximaal twee woonlagen op basis van het bestaande huisvestingsconcept en sluit aan bij de omgeving en de bestaande bebouwing. De nieuwbouw is deels bestemd voor bewoners die nu elders wonen. De overige studio’s zijn voor nieuwe bewoners die hebben aangegeven graag bij Elver op deze locatie te willen wonen.

Toenemende vraag

Elver reageert met deze nieuwbouw op de toenemende vraag naar deze woonvorm. Naast de ruime eigen studio’s en fijne centrale woonkamer ligt het vlakbij het stadscentrum van Doetinchem. Daarmee biedt het voor bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van de voorzieningen die Doetinchem te bieden heeft, vanuit een comfortabele veilige woonplek.

Meerdere projecten

Al langere tijd is Elver bezig met de planvorming van nieuw- en herbouw. Naast de plannen voor de nieuwbouw aan de Holterweg, is inmiddels de bouw van drie wooneenheden in Nieuw-Wehl afgelopen maand afgerond. Plannen voor Arnhem-Noord zijn in een vergevorderd stadium en ook het Masterplan voor Nieuw-Wehl begint meer vorm te krijgen.

Deel dit artikel op