Bouwbegeleiding van twee woonblokken

Anklaar blok 1 en 2

  1. BIM
  2. betrouwbaar en zorgvuldig
  3. engineering

Het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar wordt vernieuwd en uitgebreid zodat het een aantrekkelijk centrum wordt voor de bewoners van de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. In totaal komen er 14.000 m² winkels en horeca, circa 150 appartementen, een woonzorgcentrum en een ondergrondse parkeergarage met ruim 500 plaatsen.

TWEE WOONBLOKKEN MET COMMERCIËLE PLINT

In opdracht van Habion zijn twee woonblokken gerealiseerd naar een ontwerp van LEVS Architecten. De gebouwen bestaan uit appartementen op de verdiepingen met op de begane grond een commerciële plint. De appartementen in blok 1 worden verhuurd aan zorgorganisatie Atlant, de appartementen in blok 2 zijn bedoeld voor ouderen en worden verhuurd in de sociale en vrije sector.

Werkzaamheden door IAA Engineering

  • blok 1 is traditioneel aanbesteed, met als werkzaamheden directievoering, bouwtoezicht en controle van werktekeningen van de adviseurs.
  • blok 2 is een turn-key project, met als werkzaamheden directievoering, tekeningcontroles en kwaliteitscontroles tijdens de uitvoering. De tekeningcontroles van het 3D Bouw-Informatie-Model (BIM) werden uitgevoerd in nauw overleg met aannemer Aan de Stegge.
  • voor blok 1 en 2 heeft IAA Engineering aan installatietechnisch advies- en ingenieursbureau Sweegers en de Bruijn opdracht gegeven de directievoering, tekeningcontroles, toezicht en kwaliteitscontroles uit te voeren op het gebied van de installatietechniek.

Fotografie: LEVS ARCHITECTEN

Deel dit project op