Eerste piketpaal geslagen voor nieuwbouw Alporti

  1. BIM
  2. appartementencomplex
  3. engineering

Gisteren is de bouw gestart van het woongebouw Alporti in Hilversum Nieuw Zuid. De officiële handeling werd verricht door Harro Zanting (directeur-bestuurder Dudok Wonen), René Hup (bestuurder Amaris Zorggroep), Jan Kastje (wethouder gemeente Hilversum) en Frank Hegeman (Algemeen Directeur Aannemingsmaatschappij Hegeman). Na afloop gaf Henk Gersen een presentatie over het nieuwe gebouw samen met Anja Diepstraten (directeur wonen met zorg regio zuid van de Amaris Zorggroep).

ALPORTI: VIJF GROEPSWONINGEN VOOR OUDEREN MET DEMENTIE

Nu de eerste drie gebouwen van de duurzame woonwijk Nieuw Zuid zijn bewoond en het oudste zorggebouw van Amaris is gesloopt, is er ruimte voor het vierde gebouw. Het gebouw Alporti bestaat uit vijf verdiepingen met in totaal 44 sociale huurappartementen die geschakeld zijn tot vijf groepswoningen voor ouderen met dementie. De bewoners hebben een eigen kamer en een gemeenschappelijke woonkamer met keuken.

IAA Engineering doet de uitwerking

IAA Engineering heeft samen met de adviseurs het VO+ van INBO uitgewerkt met een bijbehorende kostenraming en daarna tot een Definitief Ontwerp en een Uitvoeringsgereed Ontwerp.

Deel dit artikel op