Modulair bouwen in Mönchengladbach (D)

  1. woningbouw
  2. innovatie
  3. architectonische duurzaamheid

Met het modulair bouwen concept micro-cellen voor 'urban living' willen we een prettige leefruimte creëren voor mensen die in een urbane context een zelfgekozen, door social media verbonden leven willen leiden. Dit kan zowel professioneel als privé zijn, zoals hier in Mönchengladbach aan de Aachener Straße in eigen appartementen als in de ‘boarding rooms’ van de STAYERY.

straatzijde
hofzijde

MODULAIRE BOUW EN GEVELONTWERP

Het gevelontwerp van het gebouw in Mönchengladbach is zowel robuust als open. De geprefabriceerde module toont hier zijn architectonische veelzijdigheid: uitkragingen, aangehangen balkons, galerijen die georiënteerd zijn op de straat of de binnenplaats. Verschillende gevelsystemen en gevelmaterialen maken een grote variatie aan architectonische expressie mogelijk, die overigens ook gebaseerd moet zijn op de stedenbouwkundige inpassing van het woonblok.

Gebouwindeling

Op de begane grond bevinden zich appartementen, maar ook een receptie, lobby, kantoor en kiosk van de STAYERY. Op de verdiepingen daarboven liggen eveneens appartementen en kamers van de STAYERY. In de kelder zijn parkeerplaatsen en voorzieningen van de STAYERY te vinden.

Deel dit artikel op