Bouw 't Groothuis Hengelo 2e fase

  1. baksteen
  2. betrouwbaar en zorgvuldig
  3. appartementencomplex
  4. woonwijk

Aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo is de tweede fase van het bouwproject 't Groothuis gestart. Deel 1 is in 2010 afgerond waarna door de economische crisis het project stil kwam te liggen. Inmiddels is de bouwput gegraven en zijn de boorpalen de grond ingegaan voor een appartementengebouw met 21 woningen en een commerciële plint. Iets verderop aan de Oude Postweg worden zeven stadsvilla's gebouwd.

Appartementen fase 2
Stadsvilla's fase 2

STADSVILLA'S EN APPARTEMENTEN

De stadsvilla’s worden als statige ‘grachten-panden’ gebouwd. Hun bijzondere uitstraling is vooral te danken aan de extra hoogte op de begane grond en de totale hoogte van de villa’s, de grijze cementrand onderlangs het pand, de franse balkons en de verschillende raampartijen. Het idee achter de stadsvilla’s is het kunnen combineren van werk en wonen. De begane grond biedt dan ook mogelijkheden voor inrichting van een kantoor, atelier of praktijk. Aan de achterzijde beschikt elke villa over een tuin met een half- of geheel vrijstaande berging.

Het appartementengebouw kent negen verschillende typen woningen met twee of drie slaapkamers. Het kleinste appartement meet circa 100 m² terwijl het grootste penthouse circa 170 m² is. In het souterrain bevinden zich de bergingen, die zowel van buiten als binnen, rechtstreeks vanuit de lift of het trappenhuis zijn te benaderen. Aan de Oldenzaalsestraat liggen verhuurbare ruimtes die ingericht kunnen worden als winkels.

Deel dit artikel op