Inhuizing derde gebouw Altingerhof

  1. menselijke omgeving
  2. integraal ontwerpen
  3. zorgcomplex

Afgelopen week hebben de bewoners het derde woongebouw op Altingerhof betrokken. De verhuizing verliep voorspoedig en aan het eind van de middag konden de nieuwe appartementen in gebruik worden genomen. Die waren ondertussen door de medewerkers van Icare ingericht met de vertrouwde spulletjes, zodat de bewoners zich er snel thuis kunnen voelen. Pas als alle gebouwen klaar zijn, wordt er een echt openingsfeestje georganiseerd, naar verwachting is dat rond de zomer van 2022.

GEFASEERDE BOUW

De bouw gaat gefaseerd zodat de bewoners maar één keer hoeven verhuizen. Alle bewoners van het verpleeghuis wonen nu in hun nieuwe appartement. Wat nog volgt is het vierde en laatste woongebouw voor de bewoners van woning De Mulling en het gemeenschappelijke gebouw dat een plekje krijgt in de parkachtige tuin.

Kleinschalige nieuwbouw

Waar het oude gebouw groot was en vooral lange gangen had, is de nieuwbouw kleinschalig gebouwd. De woongebouwen hebben ieder een gezamenlijke woonkamer met een eigen tuin en terras. Alle bewoners hebben een eigen appartement. De nieuwbouw is met bijzondere aandacht gebouwd om een thuis te zijn voor haar bewoners, die veelal een vorm van dementie hebben of lichamelijke beperkingen vanwege ouderdom. In het gemeenschappelijke gebouw zal ook de dagbesteding voor mensen uit Beilen en omgeving terugkeren.

Duurzaam en energieneutraal

De nieuwe Altingerhof is duurzaam gebouwd en energieneutraal. Door het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen. Maar ook door zoveel mogelijk samen te werken met lokale partijen en hergebruik van materialen. Het binnenklimaat is door gebruik van de warmte- en koudesystemen erg prettig, merken bewoners en medewerkers die vorig jaar al zijn verhuisd. Zo is het tijdens de warme zomerdagen in de nieuwbouw een stuk koeler dan in het oude gebouw.

Foto © Icare

Deel dit artikel op