Techbedrijf Xsens breidt uit in Enschede

  1. bedrijfsgebouwen
  2. BIM
  3. integraal ontwerpen

Xsens, producent en ontwikkelaar van bewegingssensoren, gaat zijn vestiging in Enschede fors uitbreiden. Nog deze maand wordt de fundering gelegd voor een drie verdiepingen tellend gebouw, pal naast het huidige hoofdkantoor op het Kennispark in Enschede. Het integrale ontwerp voor het exterieur, interieur en landschap is gemaakt door IAA Architecten. De Droste Bouwgroep gaat de nieuwe vleugel van ca. 1.800m² realiseren met een verwachte oplevering in maart 2021.

BEWUSTE KEUZE VOOR ENSCHEDE

Xsens heeft bewust gekozen voor uitbreiding van de productie in Enschede vanwege de goede faciliteiten in de regio op het gebied van de hightechindustrie. Xsens werkt nauw samen met onder meer de Universiteit Twente, digitaal marketingbureau TriMM in Enschede en Roessingh R&D.

Wereldspeler in bewegingssensoren

Xsens, in 2000 begonnen als spin-off van de Universiteit Twente, is wereldspeler op het gebied van de ontwikkeling en productie van bewegingssensoren en ondersteunende software. De technologie wordt toegepast in machines en voertuigen, maar registreert ook bewegingen van het menselijk lichaam. Zo is de filmindustrie een belangrijke afnemer; de draadloze sensoren worden in Hollywood gebruikt bij de productie van animatiefilms.

Deel dit artikel op