Saxenburgh Medisch Centrum op bijzondere wijze opgeleverd

  1. ziekenhuis
  2. healing environment
  3. architectuur

De sleuteloverdracht van het nieuwe ziekenhuis Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg was gisteren in COVID-19 stijl. Op gepaste afstand van elkaar en in klein comité ondertekenden Wouter van der Kam, bestuursvoorzitter Saxenburgh Groep, Henk Pluimers en David van der Hulst, directie Ontwikkelcombinatie Vechtdal (OCV) het overdrachtsdocument.

VERHUIZING NOODGEDWONGEN UITGESTELD

Door de maatregelen om de verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk te beperken is de geplande verhuizing eind mei 2020 met 4 tot 6 maanden uitgesteld: samenscholingen van meer dan drie personen zijn tot 1 juni 2020 niet toegestaan. “Dit maakt het voor ons onmogelijk om de inhuizing en scholing van medewerkers te organiseren, die nodig is om het nieuwe ziekenhuis verantwoord in gebruik te kunnen nemen. Ook de stagnerende levering van apparatuur speelt mee”, aldus een teleurgestelde, maar ook realistische bestuurder Wouter van der Kam.

Compact en slim ingedeeld ziekenhuis

De Saxenburgh Groep en de OCV, een samenwerking tussen Goossen Te Pas Bouw en Dura Vermeer Hengelo, hebben samen met IAA Architecten en Vamed een compact en flexibel ziekenhuis gebouwd waarmee de inwoners van Hardenberg ook voor de langere termijn kunnen rekenen op goede kwaliteit van zorg en comfort dichtbij. In twee jaar tijd is op ca. 15.500 m² vloeroppervlak een ziekenhuis gebouwd rondom de zorg aan patiënten. Veiligheid, kwaliteit van zorg en comfort staan centraal. Dit kon gerealiseerd worden door virtual reality tijdens de ontwerp- en realisatiefase. De loopafstanden zijn kort, alle ruimtes zijn ingericht precies zoals dit voor patiënten en medewerkers het meest prettig is en de installaties zijn zo ingericht dat het gebouw een optimaal klimaat heeft.

Fotografie: Rick Meinen Studio

Deel dit artikel op