VR zorgt voor geslaagde inloopmiddag bij Elver Arnhem

  1. Virtual Reality
  2. innovatie
  3. menselijke omgeving

De bewoners van Elver locatie Kemperbergerweg / Bakensbergseweg konden afgelopen vrijdag zelf de nieuwbouwplannen zien en ervaren. IAA Architecten had voor de inloopmiddag panelen met plattegronden en gevels meegebracht, maar vooral kon er virtueel gekeken worden. De speciale 3D-brillen brachten het ontwerp tot leven: de Virtual Reality (VR) gaf de bewoners een levensechte ervaring. Rondkijken in hun nog niet gebouwde kamers, dat was niet eerder vertoond.

VIRTUAL REALITY ALS LEVENSECHTE VISUALISATIE

Rondkijken in een nog niet gerealiseerd ontwerp? Het kan, met Virtual Reality. Al enkele jaren onderzoekt IAA Architecten de mogelijkheden van VR voor Architectuur. Wij zetten onze ontwerpen om in 3-dimensionale ruimtes die bij het gebruik van een 3D-bril een levensechte ervaring geven van de functionaliteit en het uiterlijk van een ontwerp.

De schaal en de ruimtelijkheid van het ontwerp wordt ervaarbaar, voordat er ook maar een schop de grond in is gegaan. Men kan door het gebouw lopen, om zich heen kijken en de ruimtes ervaren. Met deze toepassing kunnen vragen worden beantwoord, zoals: ‘Is er genoeg overzicht op de afdeling’, ‘Is deze woonkamer niet te groot?’, of ‘Werkt de samen bedachte indeling van ruimtes wel in onze dagelijkse praktijk?’

Deel dit artikel op