Vorderingen op de bouwplaats Hengelo

  1. woningbouw
  2. appartementencomplex
  3. zorgcomplex

Op drie bouwplaatsen in Hengelo wordt hard gewerkt aan projecten van IAA Architecten: 't Groothuis aan de Oldenzaalsestraat (stadsvilla's en appartementen), De Steern aan de Deldenerstraat (drie appartementengebouwen) en Het Woolde aan de Woolderesweg / Geerdinksweg (twee gebouwen met in totaal 84 verpleeghuisplaatsen).

't Groothuis stadsvilla's straatzijde
't Groothuis stadsvilla's achterzijde
't Groothuis appartementengebouw

't Groothuis aan de Oldenzaalsestraat

Een appartementengebouw met 21 woningen en een commerciƫle plint aan de Oldenzaalsestraat, met iets verderop aan de Oude Postweg zeven stadsvilla's.

overzicht De Steern
gebouw in de steigers1
gebouw in de steigers1

De Steern aan de Deldenerstraat

Drie kleinschalige appartementengebouwen, met elk acht luxe koopappartementen en eigen parkeergelegenheid, staan in een fraai aangelegde groene openbare ruimte. Op het dak komen zonnepanelen te liggen die stroom opwekken voor de algemene ruimten.

Het Woolde1
Het Woolde2

Het Woolde aan de Woolderesweg / Geerdinksweg

Aan de Woolderesweg kunnen 36 mensen wonen, in het gebouw aan de Geerdinksweg komen 48 plaatsen. Beide gebouwen worden opgedeeld in groepen van zes bewoners die met elkaar samenleven. Elke bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en een badkamer, met per groep een gezamenlijke keuken en woonkamer.

Deel dit artikel op