Tracy Metz noemt IAA Architecten trendsetters in de zorg-architectuur

  1. menselijkheid
  2. healing environment
  3. architectuur
  4. Spoedeisende Hulp

Dinsdag 15 mei 2018 besprak Tracy Metz in het programma Spraakmakers de kanshebbers voor de BNA-prijs Beste Gebouw van het Jaar, Dé Nederlandse architectuurprijs die opdrachtgevers en samenleving meerwaarde biedt. Zij roemde de inzendingen Spoedeisende Hulp in Leeuwarden en het MST Oldenzaal als trendsetters in de gezondheidszorg-architectuur.

Tracy Metz: 'Ik heb toch een paar favorieten die ik zelf heel graag in had gefietst als ik in de jury had gezeten. Ook omdat ik denk dat ze voor belangrijke trends staan. Het bureau IAA van Harry Abels heeft vestigingen in Amsterdam en Twente (= Enschede), ze hebben in Leeuwarden en Twente (= Oldenzaal) twee medische gebouwen gemaakt. Het is bijna een plezier om naar binnen te lopen en dat ontbreekt zo verschrikkelijk in onze gezondheidszorg-architectuur nu. Ik was zo blij te zien dat het een verwelkomende omgeving kan zijn.'

Bekijk hier het fragment, met vanaf 4:30 minuut haar visie.

Tracy Metz is journalist en auteur over urban issues. Ze schrijft voor o.a. NRC, De Groene Amsterdammer en Architectural Record en is correspondent voor het Radio1 programma Spraakmakers. Ze is directeur van het John Adams Institute, het centrum voor Amerikaanse cultuur in Nederland en leidt de live talkshow Stadsleven.

Deel dit artikel op