Vergaderpods voor AlienTrick

Parametrisch ontwerpen

  1. parametrisch ontwerpen
  2. kantoor
  3. interieurarchitectuur

De sterke groei van marketing- en softwarebedrijf AlienTrick in Hengelo maakte extra vergaderruimte in zijn kantoor noodzakelijk. AlienTrick vroeg om een ontwerp dat paste bij zijn imago en dat zichtbaar zou zijn vanaf de openbare weg. In co-creatie met AlienTrick en bouwer KP Interieur zijn parametrisch vier informele vergaderpods ontworpen in een transparante, blob-achtige sculptuur, die vervolgens is opgebouwd uit computergefreesde, berken multiplex onderdelen. Samen vormen deze horizontale en verticale 'schenkels' het uiteindelijke 'bouwpakket'.

software
alle schenkels
horizontale schenkel
horizontale schenkels
verticale schenkels
isometrie
drsn
montage
gebouw
werkplek
detail

Werkzaamheden door IAA Engineering

De gekozen parametrische ontwerp software (Rhinoceros + Grasshopper) zorgde ervoor dat de traditionele uitwerkingsfase door de interieurbouwer niet nodig was, dit leverde een grote tijdwinst op in het proces van ontwerpen t/m bouwen.

De software maakte het ons mogelijk om vanuit het 3D-model de benodigde fabricagetekeningen te genereren, terwijl tijdens het bouwen van het model zowel functionele als esthetische ingrepen - tot aan de voltooiing - ‘eenvoudig’ konden worden gedaan, zonder gevolgen voor de planning.

Het werd een 100% clash-vrij ontwerp dat gekoppeld aan de gekozen digitale productietechniek zorgde voor een bijzonder efficiënt materiaalgebruik en een hoge bouwsnelheid.

Timelaps van de montage

Deel dit project op