Uitwerking vanaf DO van seriematige woningbouw

Mijn Zandpoort

  1. woningbouw
  2. detailleren
  3. engineering

Het woningbouwproject Mijn Zandpoort ligt in de wijk Olympiakwartier West. Een belangrijk deel van de wijk bestaat uit grondgebonden koopwoningen, een klein deel appartementen en een klein deel vrije sector huurwoningen. De architectuur met zandkleurige gevels en witte accenten zoals houten hekwerken en veranda’s verhogen de sfeer die door het (duin)landschap wordt opgeroepen.

DAMAST architects ontwierp hier 16 eengezinswoningen en 18 beneden-bovenwoningen verdeeld over twee stroken, waarbij de achtertuinen, bergingen en balkons aan het straatbeeld zijn onttrokken. Hoogteaccenten vormen schakels tussen wisselende goothoogtes, waardoor de gevels gevarieerd reageren op de zichtlijnen vanuit de wijk. Houten pergola-luifels en zitjes markeren de woningentrees. De woningen zijn all-electric.

B1 gevels
B1 plattegrond
B2 gevels
B2 plattegrond
situatie

Werkzaamheden door IAA Engineering

DAMAST architects maakte het SO en VO in AutoCAD. Deze tekeningen hebben wij tot DO-niveau in Revit-BIM uitgewerkt. Vervolgens is de omgevingsvergunning aangevraagd en zijn bouwbesluitberekeningen en de bouwvoorbereidingstekeningen vervaardigd.

opbouw woningblok
plattegrond technisch

Onze werkzaamheden verliepen in nauwe samenwerking met architect en aannemer in een integraal BIM-proces waarbij ook andere partijen betrokken waren. Door onze manier van werken werden de milestones in de planning van de aannemer steeds op tijd gehaald.

Deel dit project op