Hoogste punt 'Centrum Tandzorg' bij Elver

Afgelopen 16 mei was de viering van het hoogste punt van de nieuwbouw Centrum Tandzorg (CT). Ton van Groeningen, bestuurder Centrum Tandzorg en Hans Oldewarris, manager Behandelcentrum Elver, openden de middag met een welkomstwoord. Ze benadrukten het belang van het nieuwe centrum met de nieuwste faciliteiten voor de mondzorg voor cliënten van Elver en daar buiten. Met de realisatie van het nieuwe centrum wordt de jaren lange goede samenwerking tussen Elver en het CT bevestigd. Vervolgens konden genodigden alvast een kijkje nemen op de bouw.

Artist Impression

Aparte doelgroep

In het gebouw kunnen mensen terecht die niet in een gewone tandartsenpraktijk behandeld kunnen worden. Bijvoorbeeld omdat ze een verstandelijke of lichamelijke beperking hebben, maar ook kinderen en volwassenen die bang zijn voor de tandarts.

Uitgebreide voorzieningen

Het nieuwe pand heeft alle benodigde faciliteiten. Zoals vijf behandelkamers, uitgebreide narcose mogelijkheden en tilliften aan het plafond en voldoende ruimtes voor persoonlijke gesprekken. Ook de wachtruimte en behandelruimtes zijn goed gescheiden, zodat er zo min mogelijk beïnvloeding over en weer is. Verder straalt het pand en de inrichting straks vooral rust, warmte en veiligheid uit.

De nieuwe locatie komt direct naast het Behandelcentrum van Elver. Daardoor wordt de samenwerking tussen het Centrum Tandzorg met de Artsen Verstandelijk Gehandicapten en de gedragskundigen gemakkelijker en versterkt. Dat komt de kwaliteit alleen maar ten goede.

Deel dit artikel op