Blije gezichten bij oplevering 'Fase 1' Elver Arnhem

  1. architectuur
  2. zorgcomplex
  3. bouwmanagement

Een feestelijke dag voor zorgorganisatie Elver en vooral voor de bewoners en medewerkers in Arnhem-Noord. Afgelopen donderdag was de officiële oplevering van de eerste fase van het omvangrijke vervangende nieuwbouwproject aan de Bakenbergseweg en Kemperbergerweg. Bewoners Michael en Annelies onthulden de namen van de eerste woningen (Saturnus en Neptunus), die allemaal in het door de bewoners gekozen thema Heelal staan. IAA Architecten ontwierp de gebouwen en verzorgt tijdens de bouw het projectmanagement. Net zoals bij de projecten in Nieuw-Wehl en Doetinchem in samenwerking met Bouwbedrijf KlaassenGroep en Wassink Installatie.

gebouw Morgenster - Elver Arnhem
gebouw K1 - Elver Arnhem

EINDRESULTAAT GEWORDEN ZOALS ELVER VOOR OGEN HAD

Een fijn duurzaam thuis voor de bewoners met eigen studio’s met meer privéruimte, eigen sanitair maar wel met een gezellige gezamenlijke huiskamer waar de bewoners elkaars gezelschap op kunnen zoeken. Maar natuurlijk ook een prettige werkplek voor de medewerkers. De bewoners kijken uit naar de verhuizing en de start van de tweede fase, ondanks dat het ook spannend is. Omdat ze op deze voor hen vertrouwde en unieke plek in Arnhem blijven wonen, kunnen ze de bouw op de voet volgen.

Op naar fase 2

Een deel van de bewoners verhuist voor half december naar hun nieuwe thuis. De andere bewoners maken in januari de overstap naar hun tijdelijke onderkomen. Dit is nodig om de rest van de oude gebouwen vrij te kunnen maken voor sloop, om vervolgens plek te maken voor de resterende vervangende nieuwbouw. Ook wordt er in deze tweede fase ruimte gecreëerd voor nieuwe bewoners. De afronding van fase 2 zou in het voorjaar van 2023 moeten plaatsvinden.

Toenemende vraag

Elver reageert met de vervanging en nieuwbouw op de toenemende vraag naar deze woonvorm. Naast de ruime eigen studio’s en fijne centrale woonkamer ligt het vlakbij het stadscentrum van Arnhem. Daarmee biedt het bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van de voorzieningen die de stad te bieden heeft, vanuit een comfortabele veilige woonplek. In de tweede bouwfase is er ook ruimte voor nieuwe bewoners.

Omvangrijk vervangingstraject

Drie jaar geleden is Elver gestart met planvorming en uitvoering van een omvangrijk vervangingstraject van ruim 80% van de bestaande bebouwing.

Deel dit artikel op