Nieuwbouwproject Elver in Arnhem officieel van start

  1. architectuur
  2. zorgcomplex
  3. bouwmanagement

Het nieuwbouwproject van zorgorganisatie Elver in Arnhem-Noord is op 1 oktober officieel van start gegaan. Op de locaties Kemperbergerweg en Bakenbergseweg wordt voor ruim 100 bewoners een nieuw thuis gebouwd. IAA Architecten ontwierp de gebouwen en verzorgt tijdens de bouw het projectmanagement. Na ondertekening van de bouwovereenkomst gaf bestuurder Irma Harmelink samen met bewoners Vanessa (op één na jongste bewoonster) en Dick (de op één na oudste bewoner) het startsein door een begin te maken met de sloop van de oude leegstaande panden.

NIEUWE STAP IN VERVANGING VASTGOED

Hiermee zet Elver een volgende stap in de realisatie van vervanging van ruim 80% van de bestaande bebouwing. Net zoals in Nieuw-Wehl en Doetinchem is de samenwerking gezocht met Bouwbedrijf KlaassenGroep en Wassink Installatie. Het derde nieuwbouwproject van Elver is voor het grootste deel bestemd voor de huidige 85 bewoners. De overige 16 studio’s zijn voor nieuwe bewoners die hebben aangegeven graag bij Elver op deze locatie te willen wonen. Alle bewoners krijgen in de nieuwbouw meer privéruimte in de vorm van een eigen studio of appartement, ieder met eigen sanitair. In de gezamenlijke ruime en gezellige huiskamer kunnen de groepen van acht bewoners elkaars gezelschap opzoeken

Gefaseerde uitvoering

De bouw wordt gefaseerd uitgevoerd om zo het aantal verhuismomenten voor de huidige bewoners te beperken. Ze kijken uit naar de verhuizing naar hun nieuwe onderkomen. En de bouw, die kunnen ze op de voet volgen, omdat ze op de voor hen vertrouwde en unieke plek in Arnhem blijven wonen. Dicht bij de stad en vlakbij een prachtig natuurgebied.

Deel dit artikel op