De Melkhal: impressie van de verbouwing

  1. herbestemming
  2. transformatie
  3. kantoor
  4. architectuur

De aannemers zijn hard aan het werk in de Melkhal in Enschede: met eigen ogen is te zien dat de hal met omliggende ruimten grootschalig wordt aangepakt. Daarom een korte foto-impressie van de vorderingen, met de focus op de bouw van het nieuwe kantoor van IAA Architecten.

kantoor IAA Architecten
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

DE RUIMTEN VAN IAA ARCHITECTEN

De westelijke verdieping van de Melkhal, waar vroeger de afvulafdeling van zuivelfabriek Coberco was, wordt de thuisbasis van IAA Architecten. Ook een soort tussenverdieping achter de vroegere lift wordt met een eigen trap bij het kantoor getrokken. Hier komt een overlegruimte (ook geschikt voor de 'vrijmibo') en is er plek voor de plotter en andere materialen. De lift zelf is niet meer in gebruik, maar fungeert na verbouwing als leidingschacht.

In de grote ruimte is de verhoogde (computer)vloer geplaatst. De bovenlichten zijn voorzien van duurzame aluminium kozijnen (zoals overal in de Melkhal) en aan het plafond hangt de ventilatie-installatie, nu nog deels ingepakt om schade door bouwstof te voorkomen. Gipswanden met achterliggende isolatie zijn tegen de constructie gemonteerd. En overal leidingen in het zicht: begrijpelijk, want de vroegere fabriek wordt geschikt gemaakt voor hedendaags gebruik als kantoor. Later in de afbouwfase wordt alles degelijk afgewerkt.

omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving
omschrijving

Bedrijvigheid in en buiten de hal

De grote hal, zowel boven als beneden, is op dit moment in gebruik voor de opslag van bouwmaterialen en bouwmachines. Als straks de hal weer leeg is, zal opvallen hoeveel licht via het dak de vloer bereikt. Zelfs op de dag van het fotograferen, met een zwaar bewolkte hemel, was het niet nodig om gebruik te maken van flitslicht.

Deel dit artikel op