IAA Architecten verhuist naar de Melkhal in Enschede

  1. herbestemming
  2. kantoor
  3. interieurarchitectuur

De geschiedenis herhaalt zich: we gaan verhuizen naar een passende werkomgeving. Sinds de oprichting in 1968 was het kantoor van IAA Architecten te vinden aan de Van Loenshof, vervolgens aan de Kortenaerstraat en vanaf 1996 aan de M.H. Tromplaan. De volgende 'stop' is de Melkhal in de vroegere Coberco-fabriek.

rendering Melkhal

NIEUWE WERKWIJZE: NIEUWE RUIMTE

Destijds hebben we het voormalige Memphishotel naast het Volkspark volledig gerestaureerd, gerenoveerd en uitgebreid, en veranderd in een kantooromgeving voor een architectenbureau zoals dat gebruikelijk was in 1996. Je zou het ontwerp vandaag de dag kunnen typeren als een weinig flexibele werkplek. In de Melkhal hebben we de mogelijkheid een nieuwe weg in te slaan, passend bij hoe we nu al werken. Integraal werken is daarbij het credo. Dat alles in een door ons zelf herontwikkeld industrieel monument, dichtbij het centrum van Enschede en makkelijk te bereiken met alle vormen van vervoer.

De planning is om in december 2021 te verhuizen naar de westelijke verdieping van de Melkhal waar ooit de afvulafdeling van de Coberco melkfabriek was ondergebracht.

Interview met Marko Matic en Erik Workel

Dagblad De Tubantia heeft op zaterdag 29 mei een interview met Marko en Erik gepubliceerd.

Foto © Annina Romita

Deel dit artikel op