Hybride operatiekamer ZH Scheper in Emmen

  1. ziekenhuis
  2. OK-complex

Op ziekenhuislocatie Scheper van de Treant Zorggroep start eind oktober de bouw van een nieuw operatiekamercomplex. Het bestaande complex wordt volledig verbouwd tot vijf operatiekamers met als aanvulling op de robotoperatiekamer een hybride operatiekamer. Om te zorgen dat er steeds voldoende OK’s beschikbaar zijn vindt de vernieuwbouw in fases plaats en zal volgens planning voorjaar 2023 opgeleverd worden.

impressie 3D

ZORG VOOR DE REGIO

De komst van het nieuwe operatiekamercomplex is in de lijn met de plannen van Zorg voor de Regio die in 2019 zijn gepresenteerd. Het programma Zorg voor de Regio heeft als doel om de zorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen toekomstbestendig te maken. Met een investering van zo’n 10 miljoen euro is Treant Zorggroep in staat om hoogwaardige zorg te bieden aan de inwoners van onze regio.

Hybride OK

Een hybride OK is een operatiekamer gecombineerd met ingebouwde röntgenapparatuur. Hierdoor is de specialist in staat om een operatie te combineren met behandelingen via de bloedvaten door met de nieuwste beeldtechnieken in het lichaam van de patiënt te kunnen kijken.

OK’s in Stadskanaal en Hoogeveen

Eind 2016 kreeg ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal een compleet nieuw OK-complex, waarna ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen in 2019 volgde. Beide complexen op deze locaties beschikken over vier operatiekamers. In Hoogeveen en Stadskanaal vinden grotendeels planbare operaties plaats. In Emmen ligt het accent op acute en complexe operaties.

Deel dit artikel op