Bouw Schlossklinik Heiligenhoven gestart

  1. healing environment
  2. technische duurzaamheid
  3. zorgcomplex

Op het landgoed Schloss Heiligenhoven in Lindlar (D) zijn de bouwwerkzaamheden in volle gang. Op de foto is goed te zien hoe de bouwput gegraven wordt voor het nieuwe paviljoen. In de tussentijd worden het landhuis en de voorburcht grondig gerenoveerd. Het eindresultaat zal een eigentijdse kliniek zijn die oud en nieuw verbindt in een voornaam landschapspark.

omschrijving
omschrijving

DRIE GEBOUWEN IN EEN LANDSCHAPSPARK

De kliniek voor mensen met stress gerelateerde ziekteverschijnselen staat bestaat uit drie delen: voorburcht (Vorburg), landhuis (Schloss) en paviljoen (Schlosspalais).

In de voorburcht bevinden zich de hoofdingang, een polikliniek, ruimte voor een dienstdoende arts, therapieruimten en een ruimte voor lezingen.

In het landhuis zijn de receptie met een lounge, bibliotheek, kantoren, therapieruimten, artsenkamers en 11 patiëntenkamers ondergebracht.

Via een nieuwe brug over de gracht bereikt men het paviljoen dat over 107 één- en tweepersoonskamers beschikt op het niveau van een vier-sterren hotel. In het paviljoen bevinden zich verder loungeruimten waar patiënten elkaar kunnen ontmoeten en ruimten waar patiënten verpleegkundige ondersteuning kunnen krijgen, multifunctionele ruimten, therapieruimten, artsenkamers, een restaurant en een ruimte voor sport en wellness.

Deel dit artikel op