Verkoop woningkavels bij Enschedese Melkhal begonnen

  1. ruimtelijke duurzaamheid
  2. stedenbouw en landschap
  3. stedenbouwkundig plan

Afgelopen maandag is de inschrijving gestart voor ongeveer 45 kavels van de woonbebouwing rondom De Melkhal op het voormalige Coberco-terrein. Langs de Boddenkamp en Raiffeisenstraat komen Statenpanden te staan, aangevuld met Stadsvilla's en twee-onder-een-kapwoningen aan de Raiffeissenstraat en Wybe Fijnjestraat. Het stedenbouwkundige plan en het beeldkwaliteitsplan voor het nieuwe bouwblok zijn door IAA Architecten afdeling Stedenbouw en Landschap gemaakt.

Verkaveling rondom de Melkhal

HERONTWIKKELING COBERCO-TERREIN

Aangrenzend aan de oude melkfabriek kan naar eigen inzicht gebouwd worden. Kavels variërend van 150 tot 600 m² zijn bestemd voor statenpanden. Daar tegenover liggen de kavels voor de bouw van stadsvilla’s en twee-onder-een-kapwoningen.

De statenpanden worden aaneengesloten gebouwd met een relatief hoge plafondhoogte op de begane grond. Er mag gebouwd worden in verschillende lagen langs een verplichte rooilijn. Hierdoor ontstaat een stedelijke wand, zowel aan de zijde van het park van de Boddenkamp als ook aan de Raiffeisenstraat. Het beeld is echter steeds weer anders omdat de kopers alle vrijheid krijgen in hoogte, kleur en materiaalkeuze. Dat geldt ook voor de breedte van de panden, hierdoor wordt de variatie extra versterkt.

Aansluitend aan de bestaande stadsvilla’s aan de Hengelosestraat tot de hoek Hengelosestraat – Raiffeisenstraat, worden bij De Melkhal nieuwe eigentijdse villa’s gebouwd. Het verlengde van de Wibo Fijnjestraat krijgt hiermee een allure van forse woningen op ruime kavels met ruimte voor groen op de kavel. Eventueel kan men een tweetal kavels voor een tweekapper combineren om één grote villa te realiseren.

Deel dit artikel op